ILMAINEN TOIMITUS KUN OSTAT TÄNÄÄN!

 

USEIN KYSYTTYÄ

 

K. Miten tiedän onko korttini vaarassa etävarkaudelle?

V. Tunnistat varkaudelle alttiin lähimaksukortin, lähimaksu-symbolista kortin etupuolella. Symboli koostuu kaarevista viivoista, jotka osoittavat että kortti on lähimaksukortti.

 

K. Onko totta ettei kortin takana olevaa kolminumeroista koodia ei pysty lukemaan etänä?

V. Kortin takana olevaa koodia ei pysty lukemaan etänä, mutta sillä ei ole merkitystä, sillä korttitietoja pystyy edelleen käyttämään esimerkiksi verkkokaupoissa, joissa kyseistä koodia ei vaadita. Lisäksi varkaiden mahdollisuus reaali-aikaisiin maksuihin luetuilla korttitiedoilla toimii aina ilman turvakoodia.

 

K. Eikö lähimaksun yläraja ole 25 euroa, joten taloudellinen menetys jäänee pieneksi?

V. Lähimaksussa rajana on 25 euroa, mutta luetuilla tiedoilla voi tehdä ostoksia verkkokaupoissa vaikka tuhansien eurojen edestä. Verkossa käytettynä, kortin rajana on lähinnä tilin/kortin saldo tai sille asetettu käyttöraja.

 

K. Eikö varkaalla pidä olla sopimus ja tili maksupäätteelle, jolloin jäisi helposti kiinni?

V. Jos varas tekisi varkauden maksupäätettä käyttäen, tulisi hänellä olla sopimus. Mutta varkaat eivät käytä maksupäätettä, vaan lukevat tiedot talteen ja käyttävät niitä myöhemmin mm. netissä ostoksiin. Netissä löytyy myös myynti/ostopalstoja, joilla kaupitellaan varastettujen korttien tietoja.

 

Varkailla on nyt myös laitteet, joilla voivat reaali-aikaisesti maksaa ostoksensa toisen henkilön lompakossa tai laukussa olevalla kortitta. Tämä tekotapa ei myöskään jätä mitään jälkeä varkaaseen tai tekotapaan, sillä kaupan maksupääte luulee, että uhrin kortti on ollut maksupäätteellä, vaikka todellisuudessa se ei ole kertaakaan poistunut lompakosta.

 

K. Eikö pankki kuitenkin viimekädessä vastaa väärinkäytöksistä?

V. Vaikka pankki vastaakin osittain korvauksista ei vastuu ole aukoton. Asiakkaan täytyy itse käydä säännöllisesti läpi tiliotteitaan, jotta huomaa ajoissa väärinkäytöksen. Pankki myös useassa tapauksessa korvaa vain alle 2kk ajalta tapahtuneet, väärät suoritukset. Usea asiakas jää siis ilman täyttä korvausta.

Puhumattakaan, että joudut tekemään rikosilmoituksen poliisille ja selvitykset pankille sekä odottelemaan uutta korttia ja PIN-koodia. Korvauksien käsittelyt ovat venyneet tietojemme mukaan jopa useiksi kuukausiksi.

 

K. Onko lähimaksuvarkauksia raportoitu?

Tilasto ei ole yksiselitteinen, sillä etänä luettujen korttitietojen käyttäminen ei jätä viranomaisille tekotapaan viittaavaa jälkeä. Myöskään automaatilla skimmaamalla tai netistä hakkeroimalla saadut tiedot eivät jätä jälkeä. Tästä syystä ainoa johtolanka on se, että tililtä löytyy epäilyttäviä maksutapahtumia. Kaikki raportoidaan saman nimikkeen alle, joten mitään niistä ei yksilöidä.

 

Yleisesti lähimaksuihin liittyneet rikokset ovat olleet rajussa nousussa jo vuosien ajan.

 

K. Suojaako useampi vierekkäinen lähimaksukortti varkaudelta?

V. Tämä on yleinen harhaluulo, joka ei pidä paikkaansa. Useampi vierekkäinen kortti estää vain kaupan kassan lukijaa toimimasta, sillä kaupan kassan tulee tietää mitä lähimaksukorttia halutaan käyttää. Ns. anti-collision toiminnolla varustettu lukija pystyy kuitenkin lukemaan kaikkien korttien tiedot.

 

K. Suojaako alumiinifolio varkaudelta?

V. Riittävän paksu ja aukottomasti kortin ympärille taiteltu folio saattaa suojata, mutta joka kerta kun korttia haluaa käyttää, tulee pakkaus erikseen avata ja jälleen paketoida uudelleen käytön jälkeen. Tämä tehokkaasti poistaa lähimaksukorttien plussat, eli helppokäyttöisyyden.

 

K. Suojaako kaikki korttisuojat samalla tavalla?

Markkinoilla on useita erityyppisiä suojia aina suojalompakoista suojakuoriin asti. Lompakot toimivat pääsääntöisesti hyvin, mutta niissä suojaus perustuu signaalin läpäisemättömään materiaaliin, joten suojaus on tehokas vain lompakon ollessa kiinni. Usein suojalompakot ovat myös hieman omituisen näköisiä tai metallisia koteloita.

 

Suojakuorien tulee olla oikeanlaisesta materiaalista tehtyjä ja osassa metallipinnoite saattaa kulua käytössä, jolloin suojaus heikkenee ajan myötä. Suojakuoret ovat usein hankalampia, esteettisesti vähemmän miellyttäviä ja joka tapauksessa suojaavat vain 1-2 korttia. Suojakuoret edustavat suojauksen ensimmäistä sukupolvea.

 

Vanhaa sukupolvea edustaa myös suojakortit joiden sisällä ei ole elektroniikkaa vaan pelkkä ”metallilevy”. Tällaiset suojat suojaavat vain kiinni kortissa ollessaan ja vain jos niitä on kortin kummallakin puolella.

 

Uuden sukupolven tekniikalla varustettu CardProtect toimii kätevästi kaikissa lompakoissa. Se ei vaadi erityistoimenpiteitä ja suojaa tehokkaan suojakentän (yli 30mm) ansiosta jopa 20 maksukorttia kerrallaan. Markkinoilla on myös suojakortteja, joiden suoja-etäisyyden on testeissä olevan vain 1-2mm.

 

K. Eikö lukuetäisyys ole vain 1-2cm, jolloin yritys huomataan helposti.

V. Peruslaitteilla 1-2cm lukuetäisyys on tavanomainen, mutta tehokkaammalla lukijalla ja suuremmalla, repussa olevalla antennilla, pystyy lukemaan jo kauempaa. Eri testauslaitoksien ja yliopistojen tekemien testien raportoidut etäisyydet ovat olleet 0,8-1,5m välillä. Tekniikan Maailman testien mukaan lukuetäisyys olisi n. metrin.

 

K. Mitä muita tuotteita CardProtect suojaa?

V. CardProtect suojaa mm.:

- Luottokortteja

- Debit-kortteja

- Matkakortteja

- Hotellien avainkortteja

- Työpaikan kulkulupia

- Jäsenkortteja

- Passeja

 

K. Häiritseekö CardProtect muita elektronisia laitteita, kuten esimerkiksi matkapuhelimia?

V. CardProtect ei häiritse muita laitteita. Se ei myöskään ole koko ajan aktiivisena, vaan aktivoituu automaattisesti vain jos sen lähellä on lukija.

 

K. Voiko Tekniikan Maailman testaamaa CardProtect-korttia tilata myös omalla painatuksella.

V. Kyllä. Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden tilata kortteja ja pakkauksia omalla ilmeellä. Määrät personoiduissa korteissa on 100 kpl:stä ylöspäin.

 

 

OTA YHTEYTTÄ

CardProtect / Paysec

Pikku Satamakatu 3-5

Wanha Satama

00160 Helsinki

 

Puh. 041 5353433

myynti@cardprotect.fi

POSTITUS & PALAUTUKSET

Pyrimme postittamaan kaikki tilaukset 1-4 työpäivän sisällä tilauksesta.

 

Palautukset vastaanotamme 30 päivän sisällä toimituksesta. Ota yhteyttä sopiaksesi palautuksesta.

LUE TIETOSUOJASELOSTE TÄSTÄ